2011. október 1., szombat

IKEA...a barátunk

Mióta megérkeztünk kb. 4 alkalommal voltunk már a belga-luxemburgi határon fekvő IKEA-ban, hogy az üres lakásunkat be tudjuk rendezni. Ez alatt a 4 látogatás alatt nem sok mindent vettünk, inkább csak kinéztük a bútorokat és úgy gondoltuk, hogy majd egyszerre fogunk szinte mindent megvenni. Az IKEA-ban van egy olyan lehetőség, hogy lehet egy Renault Kangoo-t bérelni relatíve jó áron...az első két órában csak 3.50 EUR (ikea family kártya nélkül 5.50 - szerk. mert az okos kis feleség mindenre gondol :))) ); utána viszont mondjuk 25 EUR óránként...hiába ki van ez is találva rendesen. Szóval az volt a terv, hogy minden lényeges dolgot ezzel a Kangoo-val hozunk majd el.

Múlt hétvégén el is jött ez a várva várt pillanat, a két legnagyobb bevásárlókocsira elkezdtük gyűjteni a bútorokat: hálószobaszekrény, komód, kanapé, cipős szekrény, TV állvány, étkező asztal, 4 szék, fogas. Mindezek közül a hálószobaszekrény és a kanapé nem volt megtalálható a raktárban, hanem azért külön sorba kellett állnunk a fizetést követően. Igazán fel sem merült bennünk, hogy miért is van ez a procedúra külön, úgyhogy simán fizettünk és a teli kocsikkal elindultunk az átvevőhelyre. Míg vártunk Emese elintézte a papírmunkát, hogy megkapjuk a Kangoo-t, én pedig a kisebb dolgokat bepakoltam a Polo-ba. Mire visszaértem már ki volt tolva a kanapé és a szekrény is az átvevőhely elé. Itt éreztem először azt, hogy ez a nap (+ hétvége) még nagyon hosszú lesz: vetettem egy közelebbi pillantást a kanapéra.....aztán a kint álló Kangoo-ra....aztán vissza a kanapéra. Hogy a fenébe fog ez beférni??!! És ez még csak a kanapé... . Emese megpróbálta enyhíteni a tisztán látszódó fájdalmamat, hogy ezt a baromi nagy csomagot szét lehet szedni 4 kisebb darabra.....valahogy. Kösz.

A Kangoo találkozása az IKEA kanapéval
Na mindegy. Kigurultunk a Kangoo-ig és elkezdtünk sakkozni a dobozokkal. Miután az IKEA-s (mi más) késünkkel szétvágtuk a kanapés "egybedobozt" és egymás után beraktuk őket a Kangoo-ba már a csomagtér 2/3-a meg is telt. Itt egyből megdőlt az az elmélet, hogy minden be fog férni ebbe a kocsiba, úgyhogy, amit lehetett még betuszkoltunk ide...a többi meg ment a Poloba. Annyi megjegyzés még itt, hogy az óra itt már bőven ketyegett.....kb. 40 perc ment el a bepakolással, de készen lettünk. Én a Kangoo-ba....Emese a Polo-ba (merthogy az anyósülésen nem maradt hely neki :) ) és irány vissza Luxembourgba. Az út szerencsére elég sima volt, leszámítva az egyik piros lámpás megállásomat, amikor az üvegasztal meglátogatott az első ülésen.

Megérkezés, leparkolás (persze én félig tilos-ban...de nem volt mit tenni). Még aznap reggel vettünk az itteni Praktiker-ben (amit Batiself-nek hívnak itt) egy....hát hogy is mondjam.....egy guruló deszkát, amire lehet pakolni :)...na szóval ilyet, ami arra lett volna hivatott, hogy áthidaljuk a nehezebb dobozok emelve történő szállítását. Nos, az ötlet jó volt, sőt még működött is így relatíve gyorsan becuccoltunk a liftig. Itt egy újabb sakkjátszma vette kezdetét, mert csöppet kicsi a liftünk, így szinte mindent csak egyesével tudtunk felhordani az 5. emeletre. Ekkor már 1,5 óra eltelt és határán voltunk annak, hogy leskalpoljanak minket egy újabb 25 EUR-val....így én a visszafelé úton megtanítottam a Kangoo-t, hogy mi is lehetett volna belőle ha nem a Renault gyárban készült volna :).

Visszaérkezés az IKEA parkolójába....egy gyors rükverc és már rohantam is be le adni a kulcsot. Ekkor 14:48 volt....pont 1 perc maradt hátra. :). Eközben érkezett meg szegény Emese a teljesen megpakolt Polo-val (merthogy arra időnk már nem volt, hogy azt is kipakoljuk :) ), és indulhattunk most már vissza nyugodtan Luxemburgba.

A bútor összeszerelés részleteibe most inkább nem mennék bele; örülök hogy túl vagyunk rajta.....és Gyöngyi...igazad volt, így utólag már nem is tűnik olyan borzasztónak...pedig az volt.

Előtte
Utána











És persze, hogy még nincs meg minden....még mennünk kell majd vissza...mert IKEA a barátunk...

Nándi

2 megjegyzés:

  1. IKEA-ba menésben nagyon de nagyon jó vagyok!!!!!! Gratulácionk a bloghoz, a képekhez, a szöveghez, a szereléshez! A 6km biciklizésen meg tessék javitani :) Mert megyüüüüüüünk!!!!
    (No jo, nem most, még ráértek erösiteni :))

    VálaszTörlés
  2. Köszi. A biciklizést még javítjuk, de azért hozzátenném, hogy betegen nyomtuk le a 12 km-ért, mert ugye 6 oda 6 vissza. :))

    VálaszTörlés