2011. november 4., péntek

Ardennek II. - Esch-sur-Sure

A zöld régió
Hugiék negyedik napja. Megint jó időt mondtak, így felkerekedtünk és elindultunk ismét az Ardennek-be kirándulni. A cél Esch-sur-Sure volt, ami egy folyókanyarulat által körbeölelt kisváros. Természetesen a városka egy dombra épült, aminek a tetején szintén van egy vàr. Ez a vár sajnos nem volt olyan jó állapotban, mint a viandeni, söt.... 

 
 
 
A panoráma is klassz volt. (Ide jön Gábor panoràmaképe, ha elkészül, addig is). :))) 
 
 
 
A városka amúgy nagyon csendes volt, rajtunk kívül jó ha láttunk 4-5 embert. Igaz kicsit túl voltunk már a szezonon. 

 
 
Az egyik legmeglepőbb a vár aljában a horvát szuvenír-bolt volt. Ki akar egy luxemburgi vár meglátogatása kapcsán horvát tengerparti szuveníreket vásárolni. Valaki biztos, ha ott a bolt. 

A város megnézése után elindultunk megnézni azt a rövid panoráma utat, amit kinéztem, és közben belebotlottunk ebbe a duzzasztó-gátba. 
 
 
 
Erről a régióról azt kell tudni, hogy Esch-sur-Sure-től kelet felé haladva a folyó vízszintje több duzzasztó-gáttal fel van emelve, így a végén egy egész nagy tó lesz belöle. 


Nagyobb térképre váltás
 

Persze a panoráma utat is megtaláltuk, a panorámával együtt. 

 
 
Egy aranyos német házaspárral is találkoztunk, akik mondták, hogy mindenképp jöjjünk ide vissza, akkor amikor a gyaloghíd müködik, mert remek körtúra. A gyaloghíd az alacsony vízállás miatt le volt zárva, a képen a fejünk felett van a híd. Tehát ide is visszajövünk tavasszal. :)))
 
Emese

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése