2011. szeptember 11., vasárnap

Az első hétvége 1.


Itt minden szepen lassan, de alakul. Meg van a lakas. Szerzodes alairva. Csutortokon kapjuk a kulcsot. Lakcim birtokaban igy vegre el tudtunk menni regisztralni, es igy vegre megkaptuk a parkolo kartyat, amivel ingyen lehet parkolni. Jeee.

A hetvegen elmentunk az ikea-ba, ami Belgiumban van pont a hatàrnàl, és szétnéztünk butor ügyileg. Ugy tünik klasszul be lehet majd rendezni a megadott keretböl. :))) Itt történt egy kis aprosag, amire nem nagyon vagyok büszke, de hàt ez történt. Ugyanis a szombati nagy nezelodes utan ugy dontottunk, hogy a legfontosabb, aminek mindenkepp meg kell lennie az a fekvohely, igy vasarnap kimentunk es megvettuk az agyba a matracot. Sokan alltak sorba es gondoltuk kiprobaljuk a kezi penztarat, ahol neked kell lehuzni a vonalkodot es bankkartyaval fizetni. Minden rendben is ment, de a hülye automata nem kert PIN kodot, hanem csak leemelte az osszeget es nyomtatta is mar a blokkot. Na innen jott a "buli", ugyanis odajott a nö hogy ilyenkor alà kell irni es ra kell irni a szemelyigazolvany vagy utlevel szamot a blokkra. Csak az volt a baj, hogy masik taskaval jottem es semmi nem volt nalam, se szem ig, se utlevel, se jogsi raadasul egy masik orszagban voltunk. Osszvissz a Budapesti Egyetemi Konyvtari belepom volt ami fenykepes es a nevem is latszik. Na persze hivtak az osztalyvezetot, vagy kit, aki hàt eleg merges volt ram, de vegul alàirta es mehettunk. Nandi azt mondta, hogy ha egyutt jovunk én soha tobbe nem fizethetek :(((( De meg van a matrac! :)))

Mast azert nem vettunk, mert itt van egy olyan szallitasi opcio, hogy kapsz egy Kangoo-t, annyit pakolsz bele amennyi belefer es te vezeted el es hozod vissza. Az elso ket ora 7,50 EUR / ora, utàna 25 EUR, de mi siman megjarjuk 2 ora alatt. Mivel az ikea a lakastol 20 percre van. Ezt az opciot kihasznàlva akarjuk megvenni az àgy tobbi reszet es a többi butort valoszinuleg majd most szombaton.

Hetvegen a mosast is elinteztuk. Itt szaritogep is van, de megallapitottam, hogy nem tul hatekony. Alig raktam bele ruhat (igaz pamut volt), egyszer 45 perc es egyszer 30 percen ment elég forron, es nem szaritotta meg. A muszalasak egyszer 45 perc alatt siman meg voltak viszont. De azért ilyen gép nekem tutira nem kellene, kis àramzabàlo.
Jövö héten nem leszek elérhetö, mert Németorszàgba (Bad Neuenahr) megyek egy egész hetes (ertsd hetfo reggeltol vasarnap delutanig tarto) bevezeto treningen. :))))

Emese

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése